Raritatea si unicitatea acestei comori medievale se datoreaza faptului ca monedele au fost datate ca avand peste 1000 de ani vechime, fiind de pe vremea ultimul rege anglo-saxon al Angliei, Harold al II-lea al Angliei (Harold Godwinson) si din timpul William Cuceritorul sau William I, primul rege de origine normanda al Angliei. Harold al II-lea al Angliei a avut o domnie foarte scurta, de opt luni (5 ianuarie - 14 octombrie 1066) si astfel monedele batute in timpul sau sunt extrem de rare. William I (1066 – 1087) pe de alta parte, a condus Anglia aproape 20 de ani. El a devenit rege al Angliei dupa ce a preluat violent tronul Angliei prin batalia de la Hastings, in care l-a invins pe Harold al II-lea.
Conform opiniei expertilor, cele 2528 de monede ar fi fost ingropate in pamant in perioada 1066 - 1072, intr-o incercare a unei persoane bogate de a le ascunde si care nu s-am mai intors niciodata pentru a le recupera. In acea perioada a Evului Mediu bancile inca nu existau astfel ca modalitatile de a stoca banii erau foarte limitate. Muzeul Britanic (British Museum) afirma ca principalele monede din tezaur sunt un exemplu timpuriu de evaziune fiscala. Comoara este cea mai mare descoperire normanda din 1833 pana astazi si ofera exemple despre modul in care oficialitatile francofone din acea perioada s-au straduit sa inteleaga limba engleza veche si sa o imprime imperfect in unele dintre monedele de argint gasite.
Nigel Mills, expert in monede si consultant pentru casa de licitatie si evaluare Dix Noonan Webb din Londra, afirma pentru „The Sun”: „Mi s-a spus că monedele sunt absolut uimitoare”. „Fiecare moneda avea un nume (al persoanei autorizate oficial sa stanteze banii) si moneda din care a fost emisa”. „Monedele Harold II sunt mai rare decat monedele lui William si ar putea valora între 2.400 si 5.000 de dolari fiecare”, a adaugat el.
In situatia actuala, conform Legii Trezoreriei britanice, descoperitorii monedelor nu le pot vinde si acestea vor intra in custodia Muzeului Britanic. Un purtator de cuvant al Muzeului Britanic a declarat: „Putem confirma ca in ianuarie, o mare comoara de monede anglo-saxone si normande tarzii a fost descoperita si predata Muzeului Britanic ca un posibil Tezaur, in baza Legii Trezoreriei (1996)”.
Legislatia prevede si faptul ca proprietarul are dreptul la 50% din valoarea evaluata la zi a comorii, insa nimeni nu a revendicat tezaurul pana astazi. Dupa evaluare comoara va fi apoi pusa la vanzare muzeelor de pe mapamond. Daca nici un muzeu din lume nu este interesat in achizitia monedelor, cuplul care a descoperit comoara are dreptul de a o vinde persoanelor fizice care doresc sa o cumpere. Un lucru este cert, in oricare din aceste doua situatii, descoperirea comorii va aduce in contul cuplului englez o suma considerabila de bani.
Argintul a inregistrat fluctuatii destul de mari la bursele internationale de valori insa incepand cu vara anului trecut pretul sau a continuat sa creasca si nu aveti nevoie de un detector de metale pentru a va valorifica la cel mai bun pret obiectele de argint de care nu mai aveti nevoie. Indiferent de starea sau forma in care se afla argintul dumneavoastra, ca urmare a acestei tendinte, acum este un moment propice pentru a obtine un venit substantial. Pentru a va convinge va invitam sa vizitati oricare din agentiile noastre.